Sustainability

Ecological sustainability

The surrounding nature is an attraction that we want to take good care of.

We aim to consider biodiversity in our operations and minimize our environmental impact by acting resource-efficiently and reducing the amount of energy, water, and waste.

We operate year-round, striving to avoid underutilization of cottages. We lower the temperatures of vacant buildings to minimize unnecessary energy consumption.

ilmakuva-suo-lomalehto
Mökkien valmistuksessa on käytetty omien metsien materiaaleja

Laatua ja kestävyyttä

Olemme panostaneet kestäviin ja laadukkaisiin tuotteisiin niin käyttötavaroissa kuin rakentamisessakin ja keittiössä on kestoastiat välttääksemme kertakäyttöisten astioiden käyttöä.

Mökkien sisustuksessa suosimme puukalusteita, joita huolletaan ja kunnostetaan tarpeen mukaan.

Lomamökit on rakennettu omasta lähimetsästä kaadetuista puista. Puu on kestävä ja uusiutuva rakennusmateriaali, joka toimii hiilivarastona koko elinkaaren ajan.

Kierrätys ja uusiokäyttö

Pyrimme käyttämään materiaalit mahdollisimman tarkasti ja rakentamisesta syntyneen puulastun olemmekin hyödyntäneet alueella kiertävän kuntopolun päällystämiseen.

Energian kulutusta minimoimiseksi osassa lomamökeistämme on ilmalämpöpumput. Suunnitelmissamme on lisätä tulevaisuudessa lämpöpumppujen määrää tiloissamme.

Lajittelemme ja kierrätämme kaikki jätteet asianmukaisesti ja tarjoamme myös asiakkaille mahdollisuuden jätteidenlajitteluun.

lomalehto-kavely-pururata-luonnossa
ekologista-liikkumista-siivousta

Ekologista liikkumista ja siivousta

Kuljemme lomamökkien siivous- ja huoltotoimenpiteisiin sähköautolla.

Siivouksessa pyrimme käyttämään ympäristöystävällisiä pesuaineita aina kun se on mahdollista.

Välttääksemme turhia kuljetusmatkoja pesemme vuode- ja liinavaatteet itse kotona, vain 5 km matkaa päästä mökeistä. Pyykin kuivaus tapahtuu raikkaassa ulkoilmassa

Ympäristöä kunnioittavia aktiviteetteja

Mökeillemme saapuminen vaatii usein omaa autoa, mutta pyrimme tarjoamaan asiakkaille ympäristöystävällisiä aktiviteetteja paikan päällä.

Vuokraamme asiakkaillemme erilaisia aktiviteettivälineitä kuten kesällä SUP-lautoja, kajakkeja, kanootteja ja polkupyöriä ja talvella suksia, kelkkoja ja luistimet pyrkiäksemme tarjoamaan asiakkaalle mielekästä tekemistä lomalla ilman, että asiakkaan tarvitsee hankkia ja kuljettaa omia välineitä.

Mökeillämme on asiakkaiden vapaassa käytössä soutuveneet. Huollamme välineitä säännöllisesti niiden käyttöiän pidentämiseksi.

lumikenkailya-lomalehdossa
maisema-suolta-lomalehto

Ympäristöä säästävää toimintaa

Välttääksemme turhia kemikaaleja, käytämme paljussamme ainoastaan järvivettä.

Kaikki metsämme on FSC-sertifioituja, mikä tarkoittaa, että parannemme metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttämistä ja vähennämme metsänhoidon ympäristökuormitusta.

Mökkien suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu huomioon luontoympäristö ja mökit maastoutuvat ympäröivään luontoon.

Lomamökkien ympäristö on jätetty mahdollisimman luonnonmukaiseksi.

Kulttuurinen vastuullisuus

Toimimme esi-isiemme mailla, jossa Ilpon suku on asunut alueella jo yli 150 vuotta.

Ilpo tunteekin lähimetsät ja vesistöt sekä paikalliset tarinat kuin omat taskunsa. Haluamme, että kulttuuriperintömme ja suomalainen luontosuhde säilyy elinvoimaisena myös tuleville sukupolville.

 • Pidämme yllä suomalaista mökki- ja saunakulttuuria. Kaikki vuokramökkimme ovat rakennettu puusta, joka on perinteinen rakennusmateriaali. Rakennuksien aktiivisella hoidolla ja kunnostamisella pidämme huolta, että ne kestävät mahdollisimman pitkään.
 • Olemme Unesco Saimaan-Geopark partneri, joka tarkoittaa, että arvostamme paikallista historiaa ja haluamme tuoda esille alueen rikasta kulttuuriperintöä. Järjestämme opastettuja retkiä, joiden aikana kerromme alueen luonnosta, historiasta ja kulttuurista. Osan retkistämme järjestämme kirkkoveneellä, joka on perinteinen kulkuneuvo alueella.
 • Mökeillämme on mahdollisuus harrastaa omatoimisesti perinteisiä aktiviteetteja kuten saunomista, uimista, kalastusta, hiihtoa, marjastusta ja sienestystä.
 • Valmistelemme lähimetsään luontopolun, jonka kyltit kertovat paikallista historiasta ja luonnosta. Luontopolun rastit ovat luettavissa digitaalisesti QR-koodilla.
lomalehdon-tilan-historia

Sosiaalinen vastuullisuus

 • Pidämme yllä suomalaista mökki- ja saunakulttuuria. Kaikki vuokramökkimme ovat rakennettu puusta, joka on perinteinen rakennusmateriaali. Rakennuksien aktiivisella hoidolla ja kunnostamisella pidämme huolta, että ne kestävät mahdollisimman pitkään.
 • Olemme Unesco Saimaa Geopark -partneri, joka tarkoittaa, että arvostamme paikallista historiaa ja haluamme tuoda esille alueen rikasta kulttuuriperintöä. Järjestämme opastettuja retkiä, joiden aikana kerromme alueen luonnosta, historiasta ja kulttuurista. Osan retkistämme järjestämme kirkkoveneellä, joka on perinteinen kulkuneuvo alueella.
 • Mökeillämme on mahdollisuus harrastaa omatoimisesti perinteisiä aktiviteetteja kuten saunomista, uimista, kalastusta, hiihtoa, marjastusta ja sienestystä.
 • Valmistelemme lähimetsään luontopolun, jonka kyltit kertovat paikallista historiasta ja luonnosta. Luontopolun rastit ovat luettavissa digitaalisesti QR-koodilla.
vuorilahti-laituri-nakyma-jarvelle
 • Lomamökkien lähiluonto tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon hyvinvointivaikutuksista. Olemme tehneet lähimetsään kodan ja 8 kilometrin pituisen kuntopolun, johon talvisin teemme hiihtoladun. Kota ja kuntopolku ovat myös paikallisten vapaasti käytettävissä.
 • Käytämme paikallisten yritysten palveluita aina kun se on mahdollista. Suosittelemme myös asiakkaillemme alueen muiden yritysten palveluita, koska haluamme palvella asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti ja tuoda elinvoimaa alueelle.
 • Kehitämme matkailua yhdessä alueen muiden yritysten ja alueen toimijoiden kanssa. Olemme osakkaana Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:ssä ja osallistumme hankkeisiin, jotka lisäävät vetovoimaa koko alueelle.
 • Olimme mukana Saimaa näkyvissä -yritysryhmähankkeessa, jonka tavoitteena oli kehittää maaseutualueella olevien matkailuyritysten yhteistyötä ja verkostoitumista.
 • Mökkeihin on tarvittaessa saatavilla syöttötuoli ja lasten matkasänky. Tarjoamme mielellämme vieraillemme omista lapsistamme jääneitä lasten vaunuja ja leluja sisä- ja ulkokäyttöön. Rantamme ovat matalia, lapsiystävällisiä hiekkarantoja. Talvisin lapsille on pulkkamäki. Kaikille vieraillemme on tarjolla myös itse tehty metsäkaruselli.
 • Huomioimme eri kansalaisuudet ja tarjoamme asiakkaille palvelua suomeksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi.

Taloudellinen vastuullisuus

Panostamme investoinneissa pitkäikäisiin ja kestäviin hankintoihin, joita on mahdollista huoltaa ja korjata.

Kehitämme toimintaamme aktiivisesti mökkien käyttökapasiteetin kasvattamiseksi ja asiakkaiden viipymän pidentämiseksi

Suosittelemme asiakkaille myös muiden yritysten palveluita, koska haluamme palvella asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti ja tuoda elinvoimaa maaseudulle.

Olemme sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin ja hakeneet mukaan Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelmaan, jonka avulla kehitämme toimintaamme suunnitelmallisesti kestävämmäksi.

Osoittaaksemme sitoutumista kestävän toiminnan kehittämiseen pyrimme saamaan Good Travel Seal -sertifikaatin vuoden 2023 aikana.